Pyetjet më të shpeshta

Për garancinë e zgjatur 5-vjeçare, partneri juaj duhet të regjistrojë pajisjen tuaj dhe detajet e kontaktit tuaj në sistem. Pas kësaj, ju do të merrni një kod unik me email që mund të përdoret për të verifikuar dhe konfirmuar regjistrimin tuaj duke ndjekur disa hapa të thjeshtë.

Dërgimi i një emaili konfirmimi mund të zgjasë deri në një orë. Nëse nuk merrni asgjë jashtë asaj periudhe, ju lutemi kontrolloni dosjen tuaj të Spam ose Junk. Email-et e Daikin Stand By Me dërgohen nga sbm@almakos.mk, ndaj duhet shtuar në adresat e besuara. Provoni të identifikoheni në llogarinë tuaj duke përdorur emailin dhe fjalëkalimin që keni vendosur. Në rast se ende nuk funksionon, na dërgoni një kërkesë për të verifikuar llogarinë tuaj (të dhënat e kontaktit janë në fund të faqes).

Ju mund të rivendosni fjalëkalimin tuaj duke klikuar në "Identifikohuni" në anën e djathtë të bannerit kryesor të faqes së parë. Pastaj klikoni në "Harrove fjalëkalimin". Pas kësaj, shkruani adresën tuaj të emailit dhe ndiqni udhëzimet e mëtejshme.